Naarmate je ouder wordt, kan fietsen lastiger worden. We spreken met Pascale en Jean-Marc, een gepensioneerd stel uit Frankrijk, om erachter te komen hoe de e-bike ze helpt om nog steeds op avontuur kunnen gaan.

Kort na hun pensioen besloten Pascale en Jean-Marc dat het tijd was om e-bikes aan te schaffen. Dankzij deze verstandige keuze konden ze de lange trips, waar ze het meest van genieten, blijven maken. Hieronder leggen ze uit dat leeftijd geen reden is om het rustiger aan te doen!

“Al zolang als we ons kunnen herinneren, zijn we gek op fietsen." zegt Pascale. “Toen we elkaar in de jaren 70 ontmoetten, maakten we de meeste van onze reizen op de fiets. Elk weekend gingen we samen naar de kust om te fietsen. Ook later in ons leven speelde deze passie een grote rol, of we nu naar ons werk gingen of onze kinderen naar school brachten. Fietsen is voor ons een manier om tijd met elkaar door te brengen. We zijn nu jaren verder, maar we hebben altijd tijd gevonden om te fietsen, zowel samen als met onze drie kinderen.”

People like me - Leeftijd speelt geen rol in e-bike-avonturen

Winnen op je oude dag

Jean-Marc vervolgt: “Ons pensioen heeft ons leven op zijn kop gezet. Na jarenlang werken, moesten we bezig blijven. Elke dag ontdekten we onze liefde voor fietsen opnieuw. We realiseerden ons echter al snel dat onze fysieke conditie niet meer hetzelfde was als vroeger. We waren kortademig, kregen sneller last en het was moeilijker om heuvels op te komen. We hadden allebei moeite om dezelfde kilometers als vroeger af te leggen. De conclusie was simpel: we hadden niet meer dezelfde kracht en conditie als toen we jong waren! Tijdens een familiediner met onze drie kinderen kwam de oplossing om een elektrische fiets aan te schaffen ter sprake. De trapondersteuning van een e-bike zou ons helpen bij onze passie.

“Onze zoon, die al een e-bike had om naar het werk te gaan, bood ons aan om het eens te proberen. We vonden het fantastisch! Een paar dagen later gingen we op zoek naar de juiste e-bikes. Sindsdien fietsen we weer. Elke dag halen we onze kleinkinderen op van school. Ook al vinden zij dat wij valsspelen als we sneller fietsen dan zij, omdat we elektrische trapondersteuning hebben!"

People like me - Leeftijd speelt geen rol in e-bike-avonturen

Fietsen zonder beperkingen

“We fietsen minimaal 70 km per week”, zegt Pascale. “We kunnen weer lange ritten plannen, zonder ons druk te maken over het aantal kilometers. We zijn niet meer bang voor heuvels dankzij de ondersteuning van de aandrijfeenheid. Wanneer we onze routes plannen, hebben we weer de vrijheid om overal heen te gaan waar we maar willen. Dankzij onze e-bikes kunnen we verder en sneller gaan. Ook al vinden onze kleinkinderen dat we valsspelen, onze elektrische fietsen helpen ons om fit te blijven."

“Deze zomer plannen we onze eerste lange fietstocht: de Véloscénie. Het wordt een fietsavontuur door Noordwest-Frankrijk, van Parijs tot de Mont St-Michel. We hadden nooit gedacht dat we dit soort dingen op onze leeftijd zouden kunnen doen. We kunnen nog steeds geweldige avonturen beleven, dankzij onze e-bikes!”

People like me - Leeftijd speelt geen rol in e-bike-avonturen

Nooit te oud om te e-biken

Waarom zouden we de avonturen aan de jongere generatie overlaten? De extra tijd en vrijheid die je hebt tijdens je pensioen, zijn perfect om langere reizen te plannen en nieuwe activiteiten te ontdekken. E-bikes maken dit gemakkelijker dan ooit. Zelfs als je in je jeugd geen fietser was, zul je je dankzij de soepele en betrouwbare trapondersteuning verbazen over hoe ver en snel je kunt fietsen. En regelmatig fietsen op de e-bike is een geweldige manier om je gezondheid en conditie te verbeteren.

Vind de juiste e-bike en maak je klaar om de tijd van je leven te hebben!

People like me - Leeftijd speelt geen rol in e-bike-avonturen

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen

Verhalen
Voor een betere gezondheid - stap op een e-bike
Tips & tricks
Hoe je de juiste e-bike kiest