SHIMANO STEPS

SHIMANO STEPS

Onze hoogwaardige e-bikesystemen zijn standaard te vinden op stadsfietsen, bakfietsen, off-roadfietsen en diverse andere modellen. We hebben een systeem voor elk soort levensstijl.

Ons e-bikesysteem is ontworpen om je een comfortabele fietservaring te bieden en levert de juiste kracht op het juiste moment aan je pedalen, voor een natuurlijk rijgevoel. Je kunt gezond blijven en van de natuur genieten in de wetenschap dat je altijd kunt rekenen op een uitzonderlijk soepele motorondersteuning

Elk e-bikesysteem is geconstrueerd met behulp van de wereldberoemde SHIMANO-technologie en bestaat uit verschillende onderdelen die allemaal harmonieus samenwerken, voor een natuurlijk rijgevoel.

Lees verder op bike.shimano.com
SHIMANO CUES Di2

SHIMANO CUES Di2

SHIMANO CUES Di2

Onze compleet nieuwe SHIMANO CUES Di2 stimuleert een actievere en sportievere levensstijl en maakt woon-werkritten minder stressvol, zodat jij je op de weg kunt concentreren – en op je fietsplezier. Geniet van de intelligente, geavanceerde AUTO SHIFT- en FREE SHIFT-technologieën met CUES Di2 en fietsen met achterderailleur – voor een volautomatische schakelervaring en de unieke mogelijkheid om van versnelling te wisselen zonder dat je trapt. Onze nieuwe ADAPTIVE SHIFT POINTS-technologie creëert een persoonlijke schakelervaring door voortdurend bij te leren over de voorkeuren en rijstijl van de fietser. SHIMANO CUES Di2 is uitsluitend geschikt voor e-bikes met SHIMANO STEPS en is verkrijgbaar voor zowel 10-speed als 11-speed Di2-configuraties van tal van verschillende typen e-bikes.

Lees verder op bike.shimano.com
SHIMANO CUES Di2
AUTO SHIFT AUTO SHIFT

AUTO SHIFT MET HANDMATIGE OPHEFFING

Geniet tijdens elke rit van je vrijheid en het vertrouwen dat je altijd in de juiste versnelling rijdt dankzij onze nieuwe AUTO SHIFT-technologie, die intuïtief en automatisch voor je schakelt. Door de soepele en nauwkeurige schakelwerking maakt AUTO SHIFT het je gemakkelijk, zodat jij je kunt concentreren op de weg die voor je ligt. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken of je wel in de juiste versnelling zit bij het wegrijden, accelereren, overwinnen van heuvels en bruggen of rustig peddelen door de straten.

Lees verder op bike.shimano.com
FREE SHIFT FREE SHIFT

FREE SHIFT

Onze nieuwe FREE SHIFT-technologie is voorbereid op elke mogelijke verrassing en stelt je in staat om altijd snel te schakelen, zelfs als je niet trapt. Snijd vol vertrouwen de bochten aan, omdat je weet dat je altijd kunt schakelen en de bocht weer uit kunt rijden in de perfecte versnelling. Of schakel naar een lichter verzet terwijl je je laat uitbollen naar een verkeerslicht, zodat je straks vlot weer weg kunt rijden zodra het licht op groen springt. FREE SHIFT maakt het mogelijk om altijd vliegensvlug van versnelling te veranderen in AUTO SHIFT of de handmatige modus, zonder enige beperkingen.

Lees verder op bike.shimano.com
LINKGLIDE

LINKGLIDE

LINKGLIDE

De exclusieve LINKGLIDE-technologie van SHIMANO zorgt voor minder slijtage van het aandrijfsysteem en verzekert een soepele, naadloze schakelwerking bij het fietsen in de stad.

Dankzij onze robuuste LINKGLIDE-technologie – speciaal ontworpen om het grotere koppel van e-bikes het hoofd te kunnen bieden – kun je genieten van soepel schakelen onder belasting en een aandrijfsysteem dat lang meegaat.

Of je nu lekker doortrapt op een vlakke weg of rustig afremt voor het stoplicht, je kunt altijd vertrouwen op de hoogwaardige trapervaring die SHIMANO je biedt – onder alle omstandigheden en op elk terrein.

Bovendien vermindert onze exclusieve LINKGLIDE-technologie de schokbewegingen door het trappen – dat vervelende horten en stoten wanneer je schakelt. Dat maakt deze technologie bijzonder geschikt voor de snelle acceleraties en deceleraties van e-bikes.

Lees verder op bike.shimano.com
LINKGLIDE
E-TUBE PROJECT Cyclist

E-TUBE PROJECT-APP

E-TUBE PROJECT Cyclist

Onze E-TUBE PROJECT Cyclist-app is een handige aanvulling waarmee je optimaal kunt genieten van het fietsen in de stad en daarbuiten.

Je fietsbeleving op je e-bike begint al voordat je de deur uitgaat dankzij de E-TUBE-app. Je kunt snel eventuele draadloze updates uitvoeren – we blijven namelijk voortdurend innoveren. Bovendien kun je de ondersteuningskarakteristieken specifiek afstemmen op jouw manier van rijden. Ook kun je de instellingen onderweg altijd nog aanpassen. Je kunt dus met een gerust hart eens iets nieuws proberen.

Of je nu aan het toeren bent op een vlak en snel stuk weg of moet afremmen voor een verkeerslicht, je kunt altijd vertrouwen op de hoogwaardige trapervaring die SHIMANO je biedt – onder alle omstandigheden en op elk terrein.

Meer info over E-TUBE PROJECT Cyclist

Download de E-TUBE PROJECT Cyclist-app

E-TUBE PROJECT Cyclist

Door je smartphone met je fiets te verbinden kun je:

 • Aanpassen

  Pas elke ondersteuningsmodus aan voor een intuïtief steuntje in de rug op vlakke wegen of heuvels.
 • Op maat afstellen

  Stel de schakelverstellers en -knoppen op maat af, zodat je elke functie kunt bedienen zoals jij dat wilt
 • Selecteren

  Stel de versnelling in waarin je wilt wegrijden (startmodus)
 • Pas elke ondersteuningsmodus aan voor een intuïtief steuntje in de rug op vlakke wegen of heuvels.

 • Stel de schakelverstellers en -knoppen op maat af, zodat je elke functie kunt bedienen zoals jij dat wilt

 • Stel de versnelling in waarin je wilt wegrijden (startmodus)

E-TUBE RIDE

E-TUBE RIDE

E-TUBE RIDE

Onze E-TUBE RIDE-app maakt van je smartphone een fietscomputer, die je ook helpt met navigeren en het vastleggen van routes.

E-TUBE RIDE maakt je woon-werkritten en pleziertochtjes nog leuker, ontspannender en efficiënter.

Met je smartphone kun je:

• Je realtime gegevens in één oogopslag controleren

• Je ritgegevens registreren en die later bekijken om je prestaties te verbeteren

• Je statistieken uploaden en delen via een tracking-app

Meer info over E-TUBE RIDE

Download de E-TUBE RIDE-app

E-TUBE RIDE
SHIMANO ABS Logo

SHIMANO ABS

SHIMANO ABS

Houd meer controle onder alle omstandigheden met ons nieuwe antiblokkeerremsysteem op basis van Blubrake in combinatie met Shimano-remmen. Door gebruik te maken van een wielsnelheidssensor bij de voorrem in combinatie met een ingebouwde bewegingssensor in de elektronische regeleenheid, maakt SHIMANO ABS een gecontroleerde remkracht en een consistenter remvermogen mogelijk. Geen slippartijen, omhoog komende achterwielen of schokkerige bewegingen meer als je snel moet stoppen. In plaats daarvan ervaar je soepelere, consistentere remprestaties, die perfect geschikt zijn voor bakfietsen met zware ladingen, dagelijkse woon-werkritten en recreatieve rijders die op zoek zijn naar extra controle over hun fiets.

Lees verder op bike.shimano.com

Onze ABS-producten zijn momenteel alleen verkrijgbaar in de volgende landen: België, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, IJsland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Spanje en Zweden.

SHIMANO ABS