Waarom ik fiets

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om te fietsen. In eerste instantie gaat het vaak om vervoer of om lichaamsbeweging. Maar als je er wat verder kijkt, zit er vaak meer achter.

We spreken met architectuurfotograaf Ben Moore over wat zijn fietsen voor hem betekenen.

De fiets heeft altijd deel uitgemaakt van Ben Moores leven. Hij gebruikt de fiets om zich te verplaatsen en om fit en gezond te blijven. Ook voor zijn werk als fotograaf is de fiets belangrijk; hij verkent er de nieuwe, verborgen plekken mee die anders maar moeilijk bereikbaar zijn.

Ben Moore

Je weet nooit welke geheimen de stad verborgen houdt.

Ben Moore is fotograaf en NFT-kunstenaar. In zijn werk komen architectonische ruimtes, licht, en verrassende, ongebruikelijke perspectieven op de stad naar voren. Moore gebruikt zijn fiets om diep de stad in te trekken en de verborgen plekken op te zoeken.

"Bij veel fotografie gaat het om verkennen, daar helpt de fiets goed bij. Ik besteed veel tijd aan onderzoek, het vinden van nieuwe locaties. Je moet een beetje interesse in geografie hebben, een beetje nieuwsgierigheid. Ik ben op plaatsen geweest waar niet veel mensen komen. Je moet ontdekken, straten ingaan waar je nog nooit bent geweest, kijken wat daar is. Je weet nooit welke geheimen de stad verbergt.

Ik heb het gevoel dat je bepaalde dingen anders ziet als je op de fiets zit. De fiets is ideaal omdat je hoger zit dan in een auto. Met een fiets ben je ook flexibeler, als je een glimp van iets moois opvangt, dan zet je snel je voet aan de grond zodat je het beter kunt bekijken."

Mijn werk is zeer architectonisch, ik zoek naar hoofdlijnen, naar symmetrie. Ik kijk graag naar hoeken op bekende gebouwen die ongebruikelijk zijn, of naar interessante aspecten van gebouwen waar andere mensen misschien gewoon langslopen.

Ik verdiep me graag in de stad en gebruik mijn fiets om elk deel ervan te verkennen en te bereiken.

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen

Verhalen
Fabels over e-bikes - ontkracht!
Producten
Nieuwe DEORE XT en DEORE met LINKGLIDE-technologie