Profiteer van minder slijtage van het aandrijfsysteem. Dankzij SHIMANO DEORE XT en DEORE met LINKGLIDE-technologie geniet jij jarenlang van veel kilometers en weinig onderhoud. Zonder je zorgen te maken over de vervanging of reparatie van onderdelen.

Met de snelle groei van e-bikes en de toegenomen variatie in gebruik is de duurzaamheid van de aandrijving een hot topic geworden. Bij SHIMANO hebben we gemerkt dat fietsers de neiging hebben om lange tijd in dezelfde versnelling te fietsen. Dit zorgt voor ongelijke slijtage. Schakelen onder belasting vermindert de prestaties van de aandrijflijn.

Om dit probleem op te lossen, hebben wij de nieuwe LINKGLIDE-technologie ontworpen en ontwikkeld. Die is specifiek gericht op vermindering van slijtage aan aandrijflijnen. Het resultaat luidt een nieuw tijdperk in van duurzame, slijtvaste aandrijfsystemen die de vloeiende schakelwerking bieden waarom SHIMANO bekend staat. Tegelijkertijd hebben we de algehele prestatie van elk onderdeel verbeterd, en daarmee het pure fietsplezier.

DEORE XT (1x11-speed) en DEORE (1x10-speed) met nieuwe LINKGLIDE-technologie zijn bedoeld voor gebruik op tal van fietsen en bij uiteenlopend gebruik. In het bijzonder zijn ze geschikt voor e-bikes met een hoog koppel.

HYPERGLIDE+-technologie

Beproefde en betrouwbare technologie

LINKGLIDE-technologie is gebaseerd op de HYPERGLIDE+-technologie. Deze is favoriet bij sportieve fietsers en wedstrijdrijders die snel schakelen en een laag gewicht weten te waarderen. LINKGLIDE-aandrijfsystemen zijn speciaal gemaakt om langer mee te gaan en toch een soepele en nauwkeurige schakelwerking te bieden. Dit in combinatie met een prettige rijervaring.

Onder de kap van de motor

DEORE XT en DEORE met LINKGLIDE-technologie zijn robuust. Zo is de dagelijkse slijtage aanzienlijk minder. Een geoptimaliseerde vertanding en schakelpoort zorgen dat je ketting langer meegaat en voorkomen dat je ketting overslaat. Je profiteert ook van soepeler op- en afschakelen en minder schokken op de pedalen. De technologie is bijzonder geschikt voor snelle acceleraties en vertragingen met de e-bike.

Waarom upgraden?

DEORE XT en DEORE met LINKGLIDE-technologie zijn niet compatibel met andere SHIMANO-aandrijfsystemen. Daarom zul je moeten upgraden naar het complete LINKGLIDE-aandrijfsysteem. Dat bestaat uit een cassette, achterderailleur, schakelversteller en (optioneel) ketting. Dit zorgt er echter niet alleen voor dat je vele jaren lang van naadloze schakel- en trapprestaties kunt genieten, maar helpt ook de waarde van je fiets te behouden en deze er als nieuw uit te laten zien. Bovendien is er minder onderhoud nodig.

Welke aandrijftechnologie past bij jou?

'Rider'of 'racer'?
Een alledaagse fietser die graag vele jaren lang wil genieten van comfortabele tochten? Kies LINKGLIDE. Sportief en competitief? Ga voor HYPERGLIDE+.

Lichtgewicht of duurzaam?
HYPERGLIDE+-aandrijfsystemen zijn zodanig ontworpen dat ze licht zijn. Die paar extra grammen meer of minder kunnen tenslotte het verschil maken. LINKGLIDE is een iets zwaarder maar ook duurzamer, zodat je het maximale uit je fiets haalt*. Deze technologie is gemaakt om verder mee te fietsen, vereist minder onderhoud en behoudt door de jaren heen meer van haar waarde.

* Uitgebreide tests hebben bewezen dat LINKGLIDE drie keer zo duurzaam is als HYPERGLIDE.

LINKGLIDE-technologie

Sneller schakelen of soepeler schakelen?
Tijdens een wedstrijd telt elke seconde. De HYPERGLIDE+-technologie levert topprestaties als het gaat om nauwkeurig schakelen onder alle rijomstandigheden. Als snelheid even minder belangrijk is en je vooral op zoek bent naar een plezierige rit, biedt de LINKGLIDE-technologie een sublieme schakel- en trapervaring. Zelfs als je even aanzet of heuvelop van versnelling verandert. Nieuwkomers in de wereld van e-bikes die minder bekend zijn met schakeltechnieken zullen ook profijt hebben van alles wat LINKGLIDE te bieden heeft.

Hier vind je alles over de DEORE XT en de DEORE met de nieuwe LINKGLIDE-TECHNOLOGIE.

Vanaf de zomer van 2021 introduceren verschillende grote merken fietsen met onze nieuwe aandrijving.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

  • Tips & tricks van de profs

  • Prachtige verhalen van onze ambassadeurs

  • Beoordelingen en voorproefjes van producten

  • Een kijkje achter de schermen bij belangrijke evenementen en wedstrijden

Gerelateerde verhalen

Producten
Ga verder met Shimano's grootste e-bikeaccu's
Producten
Maak kennis met SHIMANO STEPS E-Cargo