Lett sykling betyr mer sykling

Det føles kanskje kontraintuitivt, men elsykling gjør at folk kommer i bedre form nettopp fordi det er lettere! Da forskere på Colorado University delte ut elsykler til ellers inaktive folk og ba dem sykle minst 40 minutter om dagen tre dager i uken, viste det seg at deltakerne i studien syklet lenger enn de hadde fått beskjed om! På bare én måned hadde de kommet i bedre form, forbedret blodsukkernivået og redusert fettprosenten. Hvorfor? Fordi elsykling er moro.

Pedalhjelpsystemet er laget for å gjøre syklingen lettere for deg og hjelpe deg å nå målene dine. Idrettsvitere og treningseksperter anbefaler store mengder lett trening for folk som skal i gang med å komme i bedre form. Når du sykler på en elsykkel med pedalassistanse, vil pulsen din ligge i et område der du forbedrer formen og forbrenner kalorier uten å overanstrenge deg.

Elsykkelen gjør også at du kan tilbakelegge lengre strekninger enn på en vanlig sykkel, og det samtidig som at pulsen holdes rimelig lav. La oss for eksempel si at du har en time til rådighet – da ville du kanskje klare bare halvannen mil på en vanlig sykkel, men med en elsykkel klarer du kanskje nærmere tre!

Hvordan bruke elsykkelens ulike moduser til å forbedre formen

Kom i bedre form

Hvis du sykler for å komme i bedre form, lurer du kanskje på hvordan du best bruker de ulike modusene. Er det bedre å sykle uten pedalhjelp i det hele tatt frem til du er sliten, eller er det best å holde seg i «Eco»-modus, men aldri bruke «Boost»? De ulike modusene er der for å gi deg hjelp når du måtte trenge det. Pedalhjelpen hjelper deg til å sykle lenger og oftere, så ikke få dårlig samvittighet for at du bruker den – det hjelper ikke på formen å slå den av!

Men ved å bruke sykkelens moduser riktigst mulig kan du utnytte batteriladingen på best mulig måte og samtidig nå mosjonsmålene dine. Til mesteparten av syklingen på flatene er det greit å bruke «Eco»-modus – da gjør du det meste av jobben selv, og elsykkelen bidrar bare med nok til at syklingen føles lett. Når du kommer til en bakke eller mer utfordrende terreng, er det tid for «Boost». I «Boost»-modus gir motoren deg mer hjelp – en ekstra dytt som får deg opp stigningen uten at det føles altfor tungt – men det er fremdeles du som gjør jobben, så du er ikke akkurat gratispassasjer til toppen!

I begynnelsen vil du kanskje ty til «Boost»-modus også i mindre bakker, men etter hvert som du kommer i bedre form, kan du gå én modus ned og bruke «Boost» sjeldnere. Når du slår motoren over på «Sport» eller «Eco», gir du mer av ansvaret over til beina dine. Og etter hvert som formen blir bedre, trenger du kanskje bare modusene med mest hjelp i de bratteste bakkene. Men frem til da bør du heller nyte de tøffeste stigningene med god hjelp av elsykkelen.

Hvordan bruke elsykkelens ulike moduser til å forbedre formen

I bedre form med elsykkel

Sykkelform er vanskelig å bygge opp og lett å miste igjen, men med en elsykkel kan du gi deg selv utfordringen av større bakker og lengre turer enn det formen din skulle tilsi. I tillegg blir selve prosessen med å komme i bedre form artigere! Med en elsykkel kan du droppe bilen ved kortere turer, noe som vil innebære økt aktivitetsnivå. Avstander som tidligere virket for lange å sykle, blir nå overkommelige, og da har du mindre grunn til å sitte bak rattet og større grunn til å sitte på sykkelsetet. Og siden elsykkelen gjør det lettere å mosjonere i lengre perioder av gangen med lavere puls og innsatsnivå, kan du sykle lenger og oftere uten å bli sliten eller utslitt – og summa summarum vil det bety bedre form og helse.

Er du klar for å komme i bedre form med en elsykkel? Ta turen til din lokale SHIMANO-forhandler og bestill en prøvesykling.

Del denne artikkelen

Hold deg oppdatert

  • Tips og triks fra proffer

  • Gode historier fra våre ambassadører

  • Spesielle produktomtaler og presentasjoner

  • Info om viktige arrangementer og ritt

Abonner nå!

Relaterte historier

Tips og triks
Gode tips for syklister – bli kjent med sykkelen din
Tips og triks
Beskytt sykkelen din mot tyveri